Douglas paal | 80 x 80 mm | 300 cm

thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
credit_card
Betalen zoals u wilt
Vooraf, bij levering of achteraf
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie

Douglas paal | 80 x 80 mm | 300 cm

Per stuk vanaf:

per m

AFMETING KIEZEN
thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
credit_card
Betalen zoals u wilt
Vooraf, bij levering of achteraf
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Douglas paal | 80 x 80 mm | 300 cm
SKU nummers: WW740016_300

Stevige palen van de duurzame houtsoort Douglas! Een sterke houtsoort met een rustieke uitstraling. 

 

Palen Douglas | 80 x 80 mm

Deze kwalitatieve douglas palen zijn uitermate geschikt voor uw landelijke constructie, buitenverblijf, hekwerk en vele andere constructies. De douglas paal heeft een lengte van 3000mm en een dikte en breedte van 80 mm. Deze palen zijn fijnbezaagd.

 

Houtsoort

Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout is stevig en werkt minimaal, ook onder weersinvloeden. Het hout komt uit Europa, is een duurzame keuze en gaat circa 15 jaar mee. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het bescherming biedt van binnenuit. Het Douglas hout heeft van nature een roze-achtige, warme kleur die onder invloed van het weer vergrijst.

 

Verwerking

Omdat het douglas hout een harde houtsoort is, is het belangrijk om bij de verwerking ervan met een paar puntenrekening te houden. Bij het schroeven en spijkeren bestaat er een kans dat het hout gaat splijten. Wij raden aan om schroeven voor te boren, of schroeven te gebruiken met een boorpunt. De houtsoort Douglas is goed te verwerken met gereedschap. Let op dat je scherp gereedschap gebruikt (vooral in de richting van de nerf). Verder is Douglas eenvoudig te bewerken met zaag, frees of schaaf. Om de levensduur van het hout te verlengen en de kleur te behouden kan er gebruik gemaakt worden van een buitenbeits. Behandel circa elke 5 jaar het hout met buitenbeits om de optimale kleur te behouden en levensduur te verlengen.

 

Product eigenschappen

Douglas is een zeer bekende, mooie en populaire houtsoort, dit hout staat bekend om zijn mooie warme kleur en door de mooie vergrijzing die zal ontstaan. Houd er rekening mee dat dit hout bij warm weer zal krimpen en bij vochtig weer zal uitzetten. Door deze werking kan het hout ook sneller kromtrekken of zelfs torderen. We adviseren om het hout niet in de zon te bewaren maar zo snel mogelijk te verwerken. Wanneer dit hout wordt geleverd, kan het zijn dat het vers is en hierdoor nog veel vocht bevat. Schrikt u daarom niet wanneer u schimmelplekken ziet, deze plekken zullen door de weersinvloeden vanzelf verdwijnen. Wanneer u de mooie douglaskleur wilt behouden, kunt u dit hout smeren met een lazuur in douglaskleur.

 

Specificaties

· Lengte: 3000 mm

· Dikte: 80 mm

· Breedte: 80 mm

· Houtsoort: Douglas

· Afwerking: Fijnbezaagd

· Verduurzaming: Onbehandeld

· Type: Paal

· Levensduur: 10-15 jaar

Specificaties
ID
12087
EAN
7444734398362
Type
Vierkante paal
Type hout
Zachthout
Houtsoort
Douglas
Afwerking
Fijnbezaagd
Verduurzaming
Onbehandeld
Dikte mm
80 mm
Lengte mm
3000 mm
Breedte mm
80 mm
Vergelijk met soortgelijke producten
Andere klanten kochten of bekeken ook