Zagen

Zin om lekker te gaan klussen? De zaag mag dan uiteraard niet ontbreken in jouw gereedschapskist.

Zagen 

De zagen uit ons assortiment zijn een echte toevoeging en bijzonder gebruikersvriendelijk.   

De handzaag 

Deze zaag bestaat uit een veerkrachtig, toelopend stalen zaagblad dat voorzien is van een handvat. Het blad is recht of rond en is voorzien van tanden om door verschillende materialen heen te zagen. In ons assortiment vindt een handzaag met een oliegehard blad. Dit betekent dat het zaagblad een warmtebehandeling heeft gehad. Door deze behandeling wordt de hardheid en de weerstand tegen slijtage sterk verhoogd. De geharde tanden blijven op deze manier langer scherp. De handzaag is de meest bekende zaag en wordt meestal gebruikt voor het zagen van planken of latten. De zaag zorgt voor mooie rechte houtsneden. Daarnaast is deze makkelijk te vervoeren, erg licht en ben je in staat veel stiller te werken.  

Welke zaag 

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om te zagen met de handzaag. Een zaag met veel en fijne tandjes is bedoeld voor hardere houtsoorten. Grove handzagen met weinig tandjes zijn daarentegen weer bedoeld om zacht hout mee te zagen. Het is aan te raden om het hardhout met een cirkelzaag of een kettingzaag te zagen. Dit vanwege de hardheid van het hout. Voor het zagen van takken is de handzaag niet erg geschikt omdat de zaagbladen vaak uit vorm buigen door het duwen.  

Behandeling zaag 

Zorg dat de zaag altijd droog is en droog bewaart wordt. Op deze manier voorkom je roestvorming op het blad. Mocht er toch sprake zijn van roestvorming is dit te verwijderen met azijn. Zet het blad 24 uur in de azijn en daarna is het roest eenvoudig te verwijderen met een borsteltje. De handzaag wordt geleverd met een beschermkap die de tanden beschermt wanneer de zaag opgeborgen ligt. Hierdoor blijven de tanden scherp en gaat de zaag dus ook langer mee.  

zagen nubuiten montage team