close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
 • Winkel (NH)
 • Gouda
 • Utrecht
 • Hardinxveld (Experience Centre)
 • Oss
 • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Lijmen

Onze website biedt een uitgebreid assortiment aan lijmen voor diverse toepassingen. Wij helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze door een heldere uitleg te geven van de verschillende soorten lijm die we aanbieden.

Lijmen  

In ons assortiment vindt je lijm voor verschillende voorwerpen. Om jou te helpen met je keuze hebben we alle soorten, in het kort, voor je uitgelegd.  

 • Houtlijm

Deze lijm is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor het verlijmen van vrijwel alle houtsoorten onderling. Binnen ons assortiment vindt je twee varianten. Topspeed houtlijm is snel droog, maar alleen geschikt voor binnen gebruik. Konstruktielijm droogt daarentegen minder snel, maar is watervast en geschikt voor zowel binnen als buitengebruik. 

 • Steenlijm

  Deze lijm is ideaal te gebruiken voor het verlijmen van beton- en natuursteen. Daarnaast is het onder bijna alle weersomstandigheden te gebruiken. De steenlijm is eenvoudig aan te brengen met een kit/spuitpistool of een lijmkam. Bij de 15 kg emmer is het belangrijk dat de lijm eerst gemengd wordt met water.  
 • EPDM lijm 

   Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van een EPDM dak, gevel- en gootsystemen op verticale en horizontale ondergronden. Deze kunnen van hout, beton, metaal, EPDM en metselwerk zijn. Let op! De lijm is verkrijgbaar in verschillende soorten. Onderzoek dus goed voor aankoop of het aansluit op jouw ondergrond.  

Probeer je lijm ten alle tijden boven de 5 graden te bewaren om de kwaliteit van de lijm te waarborgen. 

Wat zijn de ideale omstandigheden om te lijmen? 

Let goed op de temperatuur voordat je gaat lijmen. Als de temperatuur onder de 5 graden Celsius komt zal deze niet meer uitharden of opdrogen. Als de temperatuur net boven de 5 graden ligt zal de uithardingstijd veel langer zijn dan bij normale temperatuur. Er valt prima te lijmen tussen de 5 en 40 graden, maar hou er rekening mee dat de uithardingstijd wel zal verschillen.  

Sommige lijm is aan te brengen tijdens de regen. Wil je het beste resultaat? Ga dan aan het werk met droog materiaal/ voorwerpen en met mooi weer. 

Advies nodig? 

Kom je er nog niet helemaal uit? Maak een afspraak met onze specialisten en kom langs bij ons experiencecenter. Deze is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam op nog geen 30 minuten van Rotterdam/Breda/Utrecht.  

bison houtlijm nubuiten hardinxveld giessendam houthandel tytane hechtlijm lijmen constructies nubuiten Gardenlux steen lijm spuit kit nubuiten