Regel Douglas | 50 x 60 mm | 300 cm

thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
credit_card
Betalen zoals u wilt
Vooraf, bij levering of achteraf
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie

Regel Douglas | 50 x 60 mm | 300 cm

Per stuk vanaf:

per m

AFMETING KIEZEN
thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
credit_card
Betalen zoals u wilt
Vooraf, bij levering of achteraf
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Regel Douglas | 50 x 60 mm | 300 cm
SKU nummers: WW894550603

Stevige regels van de duurzame houtsoort Douglas! Een sterke houtsoort met een rustieke uitstraling. 

 

Regel Douglas | 50 x 60 mm

Op zoek naar regelwerk om uw rabatdelen of planken aan te bevestigen? Dat kan door middel van deze douglas regels. De douglas regel heeft een lengte van 3000 mm, een dikte van 50 mm en een breedte van 60 mm. Deze regels zijn fijnbezaagd en gedroogd waardoor er minder kans is op kromtrekken.

 

Houtsoort

Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout is stevig en werkt minimaal, ook onder weersinvloeden. Het hout komt uit Europa, is een duurzame keuze en gaat circa 15 jaar mee. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het bescherming biedt van binnenuit. Het Douglas hout heeft van nature een roze-achtige, warme kleur die onder invloed van het weer vergrijst.

 

Verwerking

Omdat het douglas hout een harde houtsoort is, is het belangrijk om bij de verwerking ervan met een paar puntenrekening te houden. Bij het schroeven en spijkeren bestaat er een kans dat het hout gaat splijten. Wij raden aan om schroeven voor te boren, of schroeven te gebruiken met een boorpunt. De houtsoort Douglas is goed te verwerken met gereedschap. Let op dat je scherp gereedschap gebruikt (vooral in de richting van de nerf). Verder is Douglas eenvoudig te bewerken met zaag, frees of schaaf. Om de levensduur van het hout te verlengen en de kleur te behouden kan er gebruik gemaakt worden van een buitenbeits. Behandel circa elke 5 jaar het hout met buitenbeits om de optimale kleur te behouden en levensduur te verlengen.

 

Product eigenschappen

Douglas is een zeer bekende, mooie en populaire houtsoort, dit hout staat bekend om zijn mooie warme kleur en door de mooie vergrijzing die zal ontstaan. Houd er rekening mee dat dit hout bij warm weer zal krimpen en bij vochtig weer zal uitzetten. Door deze werking kan het hout ook sneller kromtrekken of zelfs torderen. We adviseren om het hout niet in de zon te bewaren maar zo snel mogelijk te verwerken. Wanneer dit hout wordt geleverd, kan het zijn dat het vers is en hierdoor nog veel vocht bevat. Schrikt u daarom niet wanneer u schimmelplekken ziet, deze plekken zullen door de weersinvloeden vanzelf verdwijnen. Wanneer u de mooie douglaskleur wilt behouden, kunt u dit hout smeren met een lazuur in douglaskleur.

 

Specificaties

· Lengte: 3000 mm

· Dikte: 50 mm

· Breedte: 60 mm

· Houtsoort: Douglas

· Afwerking: Fijnbezaagd

· Verduurzaming: Onbehandeld

· Type: Regel

· Levensduur: 10-15 jaar

Specificaties
ID
59590
EAN
7444735011031
Type
Regel
Type hout
Zachthout
Houtsoort
Douglas
Afwerking
Fijnbezaagd
Verduurzaming
Onbehandeld
Dikte mm
50 mm
Lengte mm
3000 mm
Breedte mm
60 mm
Andere klanten kochten of bekeken ook