De grote tuinverbouwing logo

37

Een tropische tuin met romantische hoekjes en lekker veel privacy? Op deze pagina vind je de artikelen die Ivo van NuBuiten kocht om deze droom te realiseren. Naast de onmisbare palmboom (die wij helaas niet in onze webshop hebben), gebruikte Ivo bijvoorbeeld de 21-planks schermen en een stevige plankendeur met verstelbaar frame. 

Birgit en Gerard zijn onlangs verhuisd. Ze waren op zoek naar meer ruimte, met name in de tuin. Ze vonden een prachtig plekje in Almere. Aan het team van De Grote Tuinverbouwing nu de taak om een droomtuin te realiseren. 

Het stel heeft in Aruba gewoond en ze wilden graag tropische sferen in de tuin verwerken. Nu, die palmboom is geregeld! Ook zorgde Ivo voor een intiem plekje om te genieten van de avondzon. Hij maakte gebruik van een 21-planks schermen om extra privacy te creëren.

Tip!

Plankenschermen onderscheiden zich onder andere van elkaar door het aantal planken dat gebruikt wordt. Wil je wat extra privacy? Kies dan voor een 21-planks scherm. 

Bekijk alle 21-planks schermen

Waarom die hardhouten palen, vraag je? 

Behalve dat ze prachtig contrasteren met de zacht gele schuttingdelen, zijn hardhouten palen een duurzame keuze voor je schutting. De palen worden namelijk gedeeltelijk in de grond geplaatst. Je hebt dus een houtsoort nodig dat niet snel aangetast wordt door vocht. Hardhout is zo’n houtsoort! 

Bekijk het fragment

Om met de poort in huis te vallen… 

Hout is een natuurproduct en ‘werkt’. Gelukkig heeft de bijpassende grenen poort die Ivo heeft gekozen een verstelbaar frame. Het frame voorkomt voor een groot deel dat het hout gaat kromtrekken. Als het hout toch gaat werken en de deur gaat klemmen, kan het frame eenvoudig bijgesteld worden. 

Oog voor detail

Eigenlijk is dit een no-brainer, maar we zeggen het toch maar even: Het meest gebruikte en duurzaamste beslag om je schuttingdelen te monteren is RVS L-beslag. Voor het verwerken van één houten schuttingdeel gebruikte Ivo 4 stuks L-beslag. 

De grote tuinverbouwing logo
Bekijk meer fragmenten

Nog even over grenen

 
Meer over Grenen