35

Van grindtegels en een apenboom naar dompelbad en moestuin bakken. Ivo heeft de tuin van Lilly en Jeroen helemaal overhoop gegooid en creëerde een paradijsje met onder ander een prachtig bangkirai vlonder!

Ivo gaat aan de slag voor Lilly, Jeroen en hun pasgeboren baby Isa. Ze willen graag een tuin met veel bloemen en planten en het liefst ook wat moestuin bakken. Jeroen heeft daarnaast nog een heel speciaal verzoek: een dompelbad! 

Ivo weet wel raad met hun wensen en creëert een prachtig paradijsje met veel hoogteverschil in de beplanting. Met uiteraard een nieuwe schutting en als ultieme chillplek een vlonder aan de waterkant! 

Tip!

Wil je zelf ook een vlonder leggen? In onze serie William op Woensdag legt William stap voor stap uit hoe je dat doet.  

Bekijk de aflevering hier

Sla die hengel maar uit, Jeroen!

Voor het vlonder koos Ivo voor bangkirai dekdelen. Bangkirai is een hardhoutsoort met warme uitstraling en zeer geschikt voor buitentoepassingen die langdurig in aanraking komen met water. Deze houtsoort valt dan ook in een wat hogere prijsklasse, maar hier krijg je dan wel een uitstekende duurzaamheid voor terug. Bovendien zorgt de groef in de planken ervoor dat de planken niet te glad worden. 

Sla je hengel maar uit Jeroen! 

Bekijk het fragment

Probeer daar maar eens doorheen te kijken!

Bekijk meer fragmenten

Nog even over bangkirai

Bangkirai is een harde houtsoort die onbehandeld wel 15 tot 25 jaar meegaat! Het is een houtsoort met een fijne structuur en weinig noesten en kwasten. En uitermate geschikt voor toepassing die veelvuldig met water in aanraking komen, zoals een vlonder!

Wil je zelf met bangkirai aan de slag? Ontdek op onze houtsoorten pagina meer over wat je over deze houtsoort moet weten!

Meer over bangkirai