De grote tuinverbouwing logo

33

Marjolein en Davey hebben niet zulke groene vingers, maar willen wel graag chill tuin mét landelijke sfeer. Hoe gaat Ivo dat oplossen? Hij plaatste in ieder geval een 21-planks scherm om privacy te creëeren.

Het team gaat deze aflevering langs bij Marjolein en Davey. Voor het stel moet de tuin vooral een plek worden om te relaxen met vrienden. Davey wil zo weinig mogelijk groen. Nu, dat is vloeken in de tuin voor Ivo. Gelukkig vindt Marjolein het wel leuk om bloemen in de tuin te hebben.

Ivo zoekt de gouden middenweg en plaatst, afwisselend met een groene haag, vuren schermen en een poort om privacy te creëeren.  

Tip!

Ivo kiest voor hardhouten palen om tussen de schuttingdelen te plaatsen. Behalve dat ze prachtig contrasteren met de zacht gele schuttingdelen, zijn hardhouten palen een duurzame keuze voor je schutting. De palen worden namelijk gedeeltelijk in de grond geplaatst. Je hebt dus een houtsoort nodig dat niet snel aangetast wordt door vocht. Hardhout is zo’n houtsoort!

Ga naar de hardhouten palen

Wil je ook wat extra privacy in de tuin?

Plankenschermen onderscheiden zich onder andere van elkaar door het aantal planken dat gebruikt wordt. Wil je wat extra privacy? Kies dan net als Ivo voor een 21-planks scherm.

Deze Jumbo schermen zijn daarnaast extra stevig door de tussenliggers die horizontaal geplaatst zijn. 

Marjolein en Davey kunnen hier wel even mee vooruit!

Bekijk het fragment

Kom maar binnen!

De grote tuinverbouwing logo
Bekijk meer fragmenten

Nog even over vuren

Vuren is een zachte houtsoort die, net zoals de schermen die Ivo plaatste, onder druk geïmpregneerd wel zo’n 15 jaar meegaan. Om de kleur te behouden kunnen Marjolein en Davey gebruik maken van een buitenbeits. Daarmee verleng je ook nog eens de levensduur van de schermen. 

Meer weten over vuren? Klik op de knop hieronder.

Meer over vuren