thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Elephant | Eva-Last vlonderplank | Nero | 22 x 210 mm | 400 cm
SKU nummers: EL011646

De Eva-Last composiet vlonderplanken bieden een lange levensduur en weinig onderhoud! Het meest natuurgetrouwe hardhout alternatief!

 

Eva-Last composiet vlonderplanken
Deze vlonderplanken bieden het meest natuurgetrouwe alternatief met de langste levensduur en het minste onderhoud. De toplaag is gepatenteerd en is extreem goed bestand tegen krassen en vlekvorming. Door de unieke mix van kleuren en de perfecte houtimitatie, lijkt het terras op ipé zonder de van hardhout bekende verkleuring en verwering na verloop van tijd. 

Deze semi massieve vlonderplanken met ronde gaten bieden extra stabiliteit. Ze zijn te verwerken als hardhouten planken maar bieden meer oppervlakte en hardheid en hebben ook nog eens een houtuitstraling. Hierbij worden hardhouten regels geadviseerd voor optimale levensduur en stabiliteit. 

 

Aandacht composiet terras

Een composiet terras vraagt speciale aandacht door de unieke eigenschappen van het materiaal. De planken zijn gevormd in een pers met warmte, als de planken opnieuw warm worden kunnen deze vervormen.  Voldoende ventilatie aan boven en onderzijde is daarom belangrijk, zeker bij donkere kleuren. Daarnaast zetten composiet delen zowel in de lengte als in de breedte uit, daarom moet de onderconstructie stevig en stabiel zijn. Bij een houten terras haal je stabiliteit uit de planken en de regels, bij een composiet terras moeten de regels een stabiel frame vormen waar de planken op gemonteerd worden.

 

Montage

Composiet bestaat uit hout en kunststofvezel. Aangezien hout een natuurproduct is kunnen er lichte nuanceverschillen voorkomen. Dit zorgt voor de natuurlijke uitstraling van uw terras en heeft geen nadelige gevolgen voor de duurzaamheid en kwaliteit.

Wij raden u aan om alleen originele DUOWood® benodigdheden te gebruiken en altijd (de in de montage instructies aangegeven) montageafstanden aan te houden. Om verzakking en vervorming van het terras tegen te gaan dient u voor een vlakke en stabiele ondergrond te zorgen. Houd rekening met uitzetting van het terras in de lengte, breedte en dikte. Zorg daarom voor voldoende afstand, 3 cm rondom uw terras en bij obstakels zoals muren, schuttingen, bomen, etc. Ook is voldoende ventilatie onder het terras is belangrijk.

 

Onderhoud

De terrasdelen van DuoWood® kunnen normaal onderhouden worden met een borstel of een hogedrukreiniger (maximaal 80 bar). Als u een hogedrukreiniger gebruikt om uw terrasdelen schoon te maken, moet u deze op min. 30 cm afstand houden tot de terrasdelen. Bij intensief een veelvuldig reinigen zal er een kleurverschil ontstaan omdat de originele kleur weer boven komt. Dit zal na verloop van tijd weer vervagen. Lichte krassen kunt u verwijderen met een staalborstel.

Let wel op dat u geen reinigingsmiddel gebruikt dat kunststof aantast. Bijtende producten bijvoorbeeld vogelpoep etc. direct verwijderen. Geen warme voorwerpen zoals barbecues, vuurkorven, fakkels, buitenhaarden etc. onbeschermd op uw terras plaatsen. Zware voorwerpen die van grote hoogte vallen kunnen uw terras beschadigen, dit valt niet onder de garantie.

 

Garantie

DuoWood® geeft 10 jaar garantie op de massieve (Pro), semi-massieve brede (XWB) terrasdelen en op de standaard holle vlonderplanken, dit heeft alleen betrekking op de samenstelling van het materiaal en niet op beschadigingen, vervormingen (kromtrekken) of andere invloeden van buitenaf.

Zonder origineel aankoopbewijs en verpakking met barcode van het product waarop uw probleem betrekking heeft vervalt uw garantie. In elk DuoWood® product staat een unieke productie code, zonder deze code vervalt de garantie. Deze code is tevens het bewijs dat uw DuoWood® product origineel is.

 

Rekenmodel

1.Aantal m2 terugrekenen naar aantal meters:

Totaal m2 / werkende breedte van de plank (bijv. 10 / 0.146 = 65.5 m)

2.Bereken het aantal meters (m1) voor de onderconstructie

Totaal m2 x factor 3

3.Benodigde aantal montage clips per m2

Circa 20 stuks bij 145 mm brede planken

Circa 13 stuks bij 250 mm brede planken

 

Specificaties

  • Type: Eva-Last vlonderplank
  • Profiel: 1-zijdig houtnerf, 1-zijdig gevlamd  
  • Afmetingen: 2.2 x 21 cm
  • Lengte: 400 cm
  • Kleur: Nero, antraciet
#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Experience Center
Bekijk onze projecten >

Laat je inspireren door projecten die met onze producten zijn gerealiseerd

Advies door een specialist
Laat je adviseren door een specialist >

Plan een adviesgesprek in of neem direct contact op met een van onze specialisten

Specificaties
Algemeen
ID
49971
EAN
8712981534086
Type
Vlonderplank
Materiaal
Composiet
Profiel
Glad
Uitvoering
Semi-massief
Kleur
Zwart
Kwaliteit
Twee sterren
Dimensies & Maten
Dikte mm
22 mm
Breedte mm
210 mm
Lengte mm
4000 mm
Vergelijk met soortgelijke producten