Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Uw bestelling afhalen
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Geïmpregneerde Blokhut

Veel gebruikte filters:

Geïmpregneerde blokhut 

Blokhutten zijn er in verschillenden soorten, maten en uitvoeringen. Zo zijn er blokhutten met of zonder overkapping, deze zijn er uiteraard in verschillende lengtes en dieptes, maar kun je ook de behandeling van de blokhut kiezen. Zo is het mogelijk om je blokhut geïmpregneerd geleverd te krijgen, zodat deze beschermd is tegen verschillende weersinvloeden. Wij hebben hiervoor een speciale selectie gemaakt. Onze blokhutten worden geleverd met een duidelijke handleiding en de onderdelen zijn voorbewerkt, zodat deze eenvoudig in elkaar te zetten zijn. 

Waarom impregnatie? 

Wanneer je een blokhut koopt zijn hierin verschillende opties mogelijk. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten, groottes en houtsoorten, maar heb je ook de keuze uit het aanschaffen van een onbehandelde of een geïmpregneerde versie. Dit brengt beiden voor- en nadelen met zich mee. Een voordeel van impregnatie is bijvoorbeeld dat het hierdoor een bescherming biedt tegen onder andere vocht en schimmels. Ook krijgt het hout een hogere duurzaamheidsklasse; wat betekent dat het langer meegaat dan onbehandeld hout. 
 
Het impregneren zelf verloopt onder hogedruk. Hierbij wordt het hout in een ketel met impregneermiddel al vacuüm in het hout geperst. 

Behandelen blokhut 

Wanneer je een geïmpregneerd tuinhuis kiest, is het niet zo dat deze niet of nooit meer behandeld dient te worden. Zo is impregnatie bijvoorbeeld geen eindafwerking, maar een behandeling tegen onder andere (hout)rot en schimmel. Het is daarom wel aan te raden om het huisje na enkele maanden alsnog te beitsen, om zo de natuurlijke kleur van het hout te behouden. Het is in dit geval aan te raden dit te doen met een transparante beits. 

Opties en montage 

Naar gelang welke blokhut je op het oog hebt, is het altijd belangrijk om na te denken over de extra’s die komen kijken bij de aanschaf en plaatsing hiervan. Hierbij zijn de fundering, de dakbedekking en bijvoorbeeld de dakgoot van belang. Voor vragen hierover kun je altijd contact met ons opnemen, zodat wij je hierin wegwijs kunnen maken. Ook hebben wij onze eigen showroom, waarin meerdere varianten opgesteld staan. Via de blauwe banner op onze homepagina kun je eenvoudig een afspraak maken met een van onze verkoopspecialisten. Heb je vragen omtrent de mogelijkheden van montage? Ook hiermee kan een van onze specialisten je verder helpen 

blokhut met plakdak lasita maja tuinhuis westwoord blokhut met platdak vuren schuur nubuiten blokhut met plakdak nubuiten zwart geschaafd vuren