Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Verf, beits en onderhoud

Als jij een blokhut hebt, dan wil jij vast graag dat deze er zo mooi mogelijk uitziet en zo lang mogelijk meegaat. Met de juiste accessoires, zoals verf, beits en onderhoud, kun jij jouw blokhut een langere levensduur en een langdurig mooie uitstraling geven. Zo kun jij volop genieten van jouw blokhut!

Verf, beits en onderhoud voor een blokhut  

Voor je blokhut zijn er verschillende accessoires. Deze bestaan uit verf, beits en onderhoud. Hiermee zorg je bij je blokhut voor een langere levensduur en een langdurig mooie uitstraling.  

Verf en beits soorten

Blokhutten worden vaak alleen verkocht in een onbehandelde of groen geïmpregneerde constructie. Mocht je je blokhut toch in een andere kleur willen, kun je ervoor kiezen om deze zelf te verven. Dit kan in diverse kleuren. Wij hebben verschillende kleuren beits die geschikt zijn voor het gebruik op een blokhut. Hierdoor kun je zelf kiezen welke look jij je blokhut wilt geven. Ga je bijvoorbeeld voor een mooie dennengroene look en wil jij je blokhut een natuurlijke uitstraling geven? Of ga jij juist voor een strakke look en verf jij de blokhut grijs? Het kan allemaal!  

Voordelen van beits 

Het grootste voordeel van beits is dat je kunt kiezen om je blokhut kleur te geven, maar het hout ook direct behandeld wordt. Het is een 3 in 1 lazuur: ze bevatten een houtbeschermende impregnering, grondering en lazuur. Hiermee wordt jouw tuinhuis beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Doordat de HK Lazuur in het hout trekt, beschermt het hout op natuurlijke wijze tegen vocht, UV, schimmelaantasting, wespenaantasting, schimmels en algen. De bescherming tegen UV zorgt ervoor dat de blokhut niet gaat vergrijzen. Daarnaast is de lazuur dampopen, waardoor het hout door de beits heen kan blijven ademen. Hierdoor blijft je tuinhuis langer mooi en in de gewenste kleur. Naast de gekleurde lazuren kun je ook kiezen voor een transparante beits. Hierbij blijf je de originele kleur van je blokhut zien, maar zorg je wel voor een goede behandeling voor jouw buitenverblijf. In dit geval kan het hout wel gaan vergrijzen. Door het gebruik van een goede beits bij jouw blokhut wordt de levensduur met 5 jaar verlengd 

Behandeling met beits  

Het is aan te raden om je blokhut meerdere keren te beitsen. Als je het buitenverblijf twee keer behandeld, is de lazuur goed in het hout getrokken en garandeert het een langere levensduur en een mooie dekking. De blokhut moet iedere 5 jaar worden behandeld. Indien het hout veel in de zon en regen staat, heeft het een intensievere behandeling nodig en zal het vaker opnieuw moeten worden gebeitst.  

transparante verfbeits Noten 2,5 liter blokhut onderhoudsmiddelen HK lazuur transparante verf beits onderhoud blokhut transparante beits blokhut dennengroen onderhoud