close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Nagels

Bekijk ons assortiment nagels bij NuBuiten. Advies nodig? Lees snel verder onderaan de pagina. 

Nagels 

Op zoek naar Nagels voor het vastzetten van jouw dakbeschot? Bij NuBuiten ben je dan aan het juiste adres en we helpen je hiermee graag verder! 

Wat is het precies en waarvoor wordt het gebruikt? 

Nu horen we je het zeggen, wat is het precies? Dit leggen we je graag uit! Een nagel of draadnagel wordt vaak vergleken met een spijker maar dit is toch een ander soort bevestigingsmateriaal. Nagels zijn gemaakt van Staal of nog beter gezegd ijzerdraad en bezit een platgeruitte kop. Bij Nubuiten bieden wij dit product aan in 1 maat namelijk: 2.2 x 45 mm. Dit soort bevestigingsmateriaal gebruik je zoals eerder al aangegeven bij het plaatsen van dakbeschot bij een buitenverblijf. 

Nagels of spijkers 

Het wordt over het algemeen veel door elkaar gehaald maar er zit wel degelijk een verschil in, deze lichten we dan ook graag hieronder aan je toe.  

Het verschil is vooral de productie, spijkers zijn vervaardigd uit smeedijzers en hebben een vele langere productie dan een nagel welke wordt vervaardigd van ijzerdraad en hierna geknipt wordt en platgeslagen wordt. Een spijker van kwaliteit waar meer arbeid in zit zal dus duurder zijn en van betere kwaliteit zijn als een nagel. 

Materiaalsoort  

We gaven het net al in het kort aan, een nagel is vervaardigd uit een stuk ijzerdraad of staaldraad welke wordt afgeknipt en waarbij de punten worden aangescherpt en de kop wordt platgemaakt. 

Het klinkt heel eenvoudig maar zeker onmisbaar in ons assortiment. 

Is ribnagels niet hetzelfde product en wat is het verschil 

Het klinkt wel een beetje hetzelfde maar doordat er Rib voorstaat is dit wel een ander product. 

Aan deze nagel zitten namelijk ribbeltje, dit geeft de nagel een spiraalvormig schroefprofiel en maakt dit ook zeer geschikt voor het vastzetten van Zweeds rabat planken. Hiernaast zijn de Ribnagels vervaardigd van RVS norm. 

Spijkers en nagels voor overkapping Spijkers en nagels Spijkers en nagels bij NuBuiten