Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
 • Winkel (NH)
 • Gouda
 • Utrecht
 • Hardinxveld (Experience Centre)
 • Oss
 • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Schutting beslag

Met ons schuttingbeslag kun je gemakkelijk jouw schuttingen of gaaspanelen plaatsen. Onze producten zijn eenvoudig te monteren en zorgen voor een stevige en duurzame bevestiging van jouw schermen.

Schuttingbeslag 

Met het schuttingbeslag monteer je eenvoudig je schuttingschermen of gaaspanelen.  

Welke soorten schuttingbeslag zijn er? 

Per type schutting is een bijpassend schuttingbeslag, om de montage zo gemakkelijk mogelijk te maken. Onderstaand de verschillende soorten beslag en de bijbehorende schutting. 

 1. L-beslag: De meest gebruikte vorm van schuttingbeslag. L-beslag of hoekbeslag wordt gebruikt wanneer je schutting en schuttingpalen van hout zijn. 
 1. Unibeslag: De unibeslagset wordt gebruikt bij houten schuttingschermen en betonnen palen.  
 1. Draadschermklemmetjes: Deze klemmetjes worden gebruikt om een gaaspaneel te bevestigen aan houten palen.  
 1. L-beslag met sleuven: L-beslag met sleuven wordt op dezelfde manier toegepast als het ‘normale’ l-beslag. Voordeel van de sleuven is dat je iets speling hebt op de plek waar de schroef komt. 

Welk materiaal schuttingbeslag is het meest geschikt? 

Bij je keuze voor schuttingbeslag kun je meestal kiezen uit gegalvaniseerd, geel verzinkt en RVS beslag. Het grote verschil is dat gegalvaniseerd en verzinkt sterker zijn dan RVS. Ook is gegalvaniseerd en verzinkt beslag goedkoper dan RVS. Voordeel van RVS is dat dit niet roest en dus langer meegaat.  

Bij hardhouten palen en schuttingen is RVS het meest geschikt. Verzinkte schroeven kunnen in combinatie met hardhout worden aangetast.   

Naast het materiaal is het ook mogelijk om voor beslag te kiezen in de kleur zwart. Zeker wanneer je zwarte schuttingdelen hebt is deze kleur ideaal. Door gebruik te maken van zwart beslag, valt het beslag minder op. 

Hoeveel beslag heb ik nodig per schutting?  

Per schutting heb je 4 stuks beslag (l-beslag, unibeslag of draadschermklemmetjes) nodig.  

Hoe monteer ik de schutting met het schuttingbeslag? 

Wanneer je de schuttingpalen hebt geplaatst kun je het beslag monteren. De montage verschilt per beslagset. 

 • L-beslag: Monteer de van het l-beslag schroef op de juiste hoogte in de schuttingpaal. Wanneer je alle vier het l-beslag hebt gemonteerd, kun je het scherm er tussen plaatsen.  
 • Unibeslag: In de meeste betonnen palen zijn de gaten al voorgeboord. Zodra de schuttingpalen geplaatst zijn kun je het unibeslag aan de paal bevestigen. De patentbout gaat helemaal door de paal heen en kan op deze manier worden vastgezet. Zodra al het unibeslag is vastgezet kunnen de schermen gemonteerd worden.  
 • Draadschermklemmetjes: Ook bij de draadschermklemmetjes plaats je eerst de schuttingpalen. Nadat de palen geplaatst zijn houd je het gaaspaneel op de juiste hoogte en monteer je het klemmetje.  

Neem gemakkelijk contact met ons op! 

Heb je nog meer vragen over het schuttingbeslag? Neem dan contact op met één van onze verkoopspecialisten.  

schutting beslag bevestiging schutting hoekprofiel snelle installatie schutting plankenscherm beslag schutting beslag bevestiging scherm