Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Spaanderplaatschroeven Geel

De schroef voor alle toepassingen in geperste houtvezelplaten en zacht hout. 

Spaanderplaatschroef geel verzinkt 

Raak je helemaal de draad kwijt bij je keuze voor schroeven? Wij helpen je er graag mee! Ons assortiment is uitgebreid samengesteld. Zo zit er altijd wat voor jou bij.  

Spaanderplaatschroeven geel verzinkt  

Deze schroeven zijn bedoeld voor toepassingen in geperste houtvezelplaten en zacht hout. De schroef heeft een passiverings- of verfchroomlaag op het verzinkte oppervlak wat zorgt voor de geelachtige kleur. Hierdoor wordt de corrosiebescherming verhoogd. Corrosie zorgt chemische aantasting van het materiaal. Dit zorgt er bij de schroeven voor dat deze zwakker worden en verkleuren. Veel mensen kiezen daarnaast voor geel verzinkt vanwege de kleur. Geel sluit goed aan bij Douglas hout. De spaanderplaatschroeven zijn bedacht voor hout soorten waarbij voorboren niet noodzakelijk is.  Het schroefdraad is namelijk zeer scherp en de kerndiameter veel dunner is dan bij andere traditionele houtschroeven. Mocht je wel willen voorboren is het belangrijk dat je een boortje gebruikt dat 1 of 2 millimeter kleiner is dan de diameter van de schroef. Zorg dat je tijdens het voorboren niet te veel kracht zet en de boor het werk laat doen. Om de schroeflengte te bepalen kan je 2,5x de dikte van het te schroeven materiaal aanhouden.  

Keuzes bij spaanderplaatschroef. 

Bij de schroef kan er gekozen worden uit deeldraad en voldraad.  

Deeldraad schroef 

Deze worden vaak gebruikt bij hout op hout verbinden. De deeldraadschroef heeft een glad gedeelte onder de kop van de schroef.  

Voldraadschroef  

Wil je iets bevestigen of ophangen dan is voldraad de beste keuze. Het draad loopt bij deze schroef door tot onder de kop.  

Daarnaast kan er ook gekozen worden uit torx of kruiskop 

Torx  

Een erg populaire aandrijving bij schroeven. Dit komt omdat de torx makkelijk de kracht kan overbrengen op de schroef. Hierdoor is de kans veel kleiner dat het bitje uit de schroefkop schiet. Torx heeft zes punten die grijpen in de schroef en heeft hierdoor meer grip dan andere soorten schroeven.  

Kruiskop  

Deze schroef heeft twee varianten: de Pozidriv (PZ) en Philips (PH). Deze varianten lijken erg op elkaar, maar de Pozidriv heeft een extra inkeping. Hierdoor kan je in een kleine hoek schroeven en heb je net wat meer grip dan bij de Philips. Het is erg belangrijk om alleen een pozidriv bitje te gebruiken op een pozidriv schroef. In het geval dat je dat niet doet loop je kans dat je bits en schroeven een stuk sneller slijten.  

Spaanderplaatschroef Geel verzinkt | Torx | 4.50x80 | Ged. draad | 200 stuks NuBuiten