Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Hoekankers

Op zoek naar een efficiënte oplossing voor het verbinden van jouw houtbouw constructies? Onze hoekankers bieden een eenvoudige manier om constructies stevig aan elkaar te verbinden. Bekijk ons assortiment voor meer informatie.

Hoekankers 

Op zoek naar iets waarmee je jouw houtbouw constructies gemakkelijk mee verbindt? Hoekankers zouden dan weleens iets kunnen zijn wat jij zoekt.  

Wat zijn hoekankers? 

Hoekankers worden gebruikt voor houtbouw constructies. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het stellen en verankeren van bijvoorbeeld kozijnen en stijlen op beton. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten zit er altijd wel wat voor jouw constructie bij.  

Wat betekent verstelbaar? 

Sommige hoekankers in ons assortiment zijn verstelbaar. Dit betekent dat er een sleuf in de ankers zit, waardoor de hoek verschoven kan worden.  

Wat betekent verzinkt? 

Dit betekent dat de hoekankers voorzien zijn van een klein laagje zink. Dit beschermt de ankers tegen roest. Let tijdens de montage van je hoekankers goed op. Bij een kras is het laagje zink beschadigd waardoor er makkelijker sprake kan zijn van roest.  

Voor welk hout zijn de hoekankers geschikt? 

Deze hoekankers zijn geschikt voor meerdere soorten hout. De meest populaire/gebruikte houtconstructiesoorten zijn: 

  • Douglas 

Een zeer geliefde houtsoort vanwege de warme uitstraling. Deze houtsoort is afkomstig van douglasspar en wordt ook wel Douglas lariks hout genoemd. Douglas is zeer populair vanwege de makkelijke bewerkbaarheid. Onbehandeld gaat deze soort 10-15 jaar mee. De kleur van het hout zal dan, door de jaren heen, veranderen naar een grijze kleur.  

Wil je meer weten over deze houtsoort? Klik hier. 

  • Vuren  

Deze houtsoort is afkomstig van de fijnspar en heeft een bleke tot witachtig gele kleur. Onbehandeld gaat dit hout 5-10 jaar mee. Met behandeling zal dit 10-15 jaar zijn. Zodra het hout veel aan licht wordt blootgesteld zal het een geelbruine kleur krijgen.  

Wil je meer weten over deze houtsoort? Klik hier. 

  • Grenen  

Deze relatief goedkope houtsoort wordt veel toegepast. Onbehandeld heeft deze soort een levensduur van 5-10 jaar. Het hout is bruingeel van kleur en zal onbehandeld vergrijzen. 

Wil je meer weten over deze houtsoort? Klik hier. 

Door het gewicht wordt hardhout bijna niet gebruikt als constructie hout. Deze soort is dan ook niet aan te raden om te gebruiken met de hoekankers.