Verstelbare ankers

Verstelbare ankers 

Wil je een mooie overkapping maken, maar kun je geen betonpoeren plaatsen voor de fundering? Verstelbare ankers zijn dan de ideale oplossing. Deze kunnen op een vaste vloer (bijvoorbeeld betonnen vloer) worden bevestigd.  

Welke soorten verstelbare ankers zijn er? 

Er zijn verschillende soorten verstelbare ankers. Dit zijn de meest voorkomende: 

  • Verstelbaar anker met verstelbare of met vaste moer 

Met een verstelbare moer kan je, nadat de paal aan het anker is bevestigd, de hoogte nog steeds verstellen. Bij een vaste moer zal de paal meedraaien, als je deze achteraf wil verstellen. Beide platen van het anker zijn 11 x 11 cm. De hoogte is verstelbaar van 4 – 16 cm 

  • Paaldrager verstelbaar 

Deze paaldrager wordt ook wel kolomvoet of paalanker genoemd. Deze paaldrager is vergelijkbaar met de verstelbare anker met moer. Belangrijkste verschil is dat deze paalhouder een grotere verstelbare hoogte van 14 – 20 cm heeft. De grondplaat is 16 x 16 cm en de bovenplaat is 12 x 12 cm.  

  • Paaldrager verstelbaar | Type U 

Ook de paaldrager Type U lijkt op het verstelbaar anker met moer. Hierbij is het verschil dat de paaldrager is verstelbaar in de hoogte en de breedte. De paaldrager Type U is geschikt voor palen van 8 – 16 cm breed. De hoogte is verstelbaar van 16 – 22 cm.  

  • Paaldrager verstelbaar | Type Z 

De paaldrager Type Z heeft dezelfde werking als het verstelbaar anker met moer. Uit de paaldrager steekt aan de bovenkant een pen, daarom wordt deze paaldrager ook wel ‘verstelbare paaldrager met pen’ genoemd. Om deze paaldrager te bevestigen dien je aan de onderkant een gat in de paal te boren. Hierin wordt deze pen bevestigd, dit zorgt voor extra stevigheid bij de paaldrager. Deze paaldrager is verstelbaar in hoogte van 14 – 20 cm.  

Alle paaldragers met een boven- en een onderplaat kunnen op dezelfde manier aan de ondergrond worden bevestigd. De ondergrond dient een harde ondergrond te zijn, bijvoorbeeld een betonnen vloer of een houten vlonder. De onderplaat moet met vier houtdraadbouten aan de ondergrond worden bevestigd. Bij een betonnen ondergrond dienen deze houtdraadbouten gecombineerd te worden met nylon pluggen.  

  • Paaldrager verstelbaar met pen 

Deze paaldrager wordt ook wel verstelbaar instortanker genoemd. Deze paaldrager wordt gebruikt in combinatie met een betonnen fundering. De paaldrager wordt in beton gestort en is daarna in hoogte verstelbaar. De geribbelde kant wordt in het beton gestort. Per paaldrager heb je twee zakken beton nodig. Om de paaldrager te verstellen heb je een steeksleutel met de maat 30 nodig.  

Deze paaldrager is geschikt voor palen van 10, 12 en 14 cm breed.  

Heb je nog meer vragen? 

Wil je nog meer weten over verstelbare ankers of wil je weten welke paaldrager geschikt is voor jouw project? Neem dan contact met ons op! Onze verkoopspecialisten denken graag met je mee. 

verstelbare fundering ankers voor overkapping verstelbaar anker fundering overkapping verstelbare fundering ankers voor palen overkapping