close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Draadeinden

Draadeinden zijn een handige oplossing voor het verbinden van verschillende voorwerpen. Ze zijn eenvoudig in gebruik en bieden een stevige verbinding. Perfect voor het versterken van constructies. 

Draadeind 

Draadeind wordt eenvoudig gebruikt om meerdere voorwerpen met elkaar te verbinden.  

Waarvoor heb je een draadeind nodig? 

Een draadeind is een staaf die over de volledige lengte voorzien van schroefdraad. Een draadeind wordt ook wel een draadanker of draadstang genoemd. Je kunt de draadeind gebruiken om meerdere planken of balken met elkaar te verbinden. Een draadeind wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om een paal op een betonpoer te bevestigen.   

Hoe gebruik je een draadeind? 

Doordat het draadeind of de gehele lengte is voorzien van schroefdraad kan je vanaf beide zijden er een moer op draaien en hiermee de planken vastzetten. Boor eerst het juiste gat voor het draadeind, plaats het draadeind in het gat en zet het aan beide zijden vast met twee moeren.  

Kan je een draadeind zelf inkorten? 

Het is ook mogelijk een draadeind af te korten. Voor het inkorten van een draadeind gebruik je een ijzerzaag. Nadat het draadeind op de juiste maat is, moet je alle oneffenheden wegvijlen. Zo kun je de moeren recht erop draaien.  

Waar is een draadeind van gemaakt? 

De draadeinden zijn gemaakt van verzinkt staal. De staal klasse van de draadstangen is 4.8-5.8. Dit betekend dat de draadeinden met name geschikt zijn voor lichtere toepassingen. Voor toepassing in je tuin is deze kwaliteit nagenoeg altijd geschikt. Wanneer je de draadstangen wilt gebruiken voor zware constructies in de metaalbouw heb je en staal klasse van 8.8 nodig.  

Welke afmetingen draadeind zijn er? 

De draadeinden zijn leverbaar in lengtes van 100 cm en 200 cm. Wel zijn de lengtes gemakkelijk zelf op de juiste lengte te maken. De diameter van de draadstangen varieert van M6 tot M12. Afhankelijk van de diameter heb je een sleutel nodig om de moeren vast te zetten. Zo heb je bijvoorbeeld een sleutel met maat 10 nodig voor een M6 draadstang. 

Heb je nog meer vragen? 

Heb je nog meer vragen over het draadeind? Je kunt gemakkelijk telefonisch contact opnemen. Onze verkoopspecialisten helpen je graag verder.  

Draadeind rvs constructie verbinding