close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Houtboren

Als je met hout gaat klussen, is het verstandig om te boren om splijten te voorkomen. Er is een algemene richtlijn dat je een boortje van 4 mm gebruikt bij een schroef van 8 mm, maar dit hangt af van de houtsoort. Zoek vooraf goed uit welke boor geschikt is voor jouw project. Bekijk ons assortiment voor twee verschillende soorten houtboren.

Houtboren 

Als je gaat klussen met hout is het verstandig om voor te boren. Dit voorkomt dat het hout gaat splijten. De algemeen geaccepteerde vuistregel is dat je voorboort met een boortje van 4 mm in het geval je gaat schroeven met een schroef van 8 mm. Dit is wel afhankelijk van de houtsoort. Zoek dit van te voren dus goed uit! In ons assortiment vindt je twee verschillende soorten houtboren. 

Speedboor: 

Deze boor staat ook wel bekend als de vlinderboor. Als je snel een gat in het hout wil boren past deze boor helemaal bij jou???. Het is de bedoeling dat deze gaten met een relatief hoge snelheid geboord worden. De speedboor kenmerkt zich door een groot snijdend blad met in het midden een centreerpunt. Wordt vooral gebruikt om doorvoergaten voor kabels of leidingen te maken. 

Slangenboor: 

De slangenboor wordt ook wel een houtspiraal of balkenboor genoemd. Deze boor is gemakkelijk te herkennen aan de grove spiraal. Door deze grove spiraal wordt het zaagsel afgevoerd. Hierdoor wordt er een glad en schoon boorgat gemaakt. De boor wordt naast de spiraal vorm gekenmerkt door een voorsnijder en een scherp centreerpunt. Als je mooie ronde diepe gaten wilt boren, is dit de boor die jij zoekt! Het is belangrijk dat je een laag toerental gebruikt om de boor optimaal te kunnen laten functioneren.   

Voor de beste resultaten is het belangrijk om in een rechte hoek op het hout te boren. Dit voorkomt dat het hout gaat splinteren.  

Verschillende soorten schroeven 

Binnen ons assortiment vindt je verschillende soorten schroeven waar je uit kan kiezen. Klik hier om ons assortiment te bekijken. 

Tip: Vooral bij spaanderplaatschroeven is het slim om even voor te boren. 

Ben je er nog niet helemaal over uit of heb je nog wat tips nodig van onze specialisten? Kom langs bij ons mooie en ruim opgezette showroom in Hardinxveld-Giessendam. Deze ligt op nog geen 30 minuten rijden van Rotterdam/Utrecht/Breda.  

boren in hout welke boor heb ik nodig houtboren houtboren boren in hout welke boor heb ik nodig